Papercut Design

by Karen Bit Vejle

Papercut Design

Den dansk/norske psaligrafen Karen Bit Vejle skaper bilder av luft og papir. Kun ved ved hjelp av en saks som verktøy, klipper hun meget detaljerte klipp og hun er en av få som mestrer denne formen for kunst.

Ved hjelp av avansert laserteknologi lages reproduksjoner etter hennes designs. Disse er å få kjøpt hos forhandlere rundt om i Norges land.

Historien

Gjennom de siste 40 årene har Karen Bit Vejles papirklipp utviklet seg fra små snøkrystaller til store, svært kompliserte bildeklipp. Hun har utviklet sin egen, helt personlige teknikk og stil innen denne kunstarten, og er i dag én av de få i Skandinavia som klipper på et så høyt teknisk og kunstnerisk nivå. Hun har i løpet av de siste årene fått et internasjonalt gjennombrudd som kunstner.

Hun åpnet sin første utstilling på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim i 2008, og i årene etter har hennes kunst spredt seg i hele Skandinavia og hele veien til USA og Kina. Hennes kunsteriske arbeider spenner seg fra utstillinger rundt om i verden til samarbeid med anerkjente internasjonale selskaper som Georg Jensen, Hermés, Hilton Hotel m.flere.

Uttrykket

Karen Bit Vejles kunstneriske idé er å løfte frem den gamle papirklipptradisjonen og innovere den til et nytt, spennende og moderne uttrykk. Hennes arbeider er laget av et stort sammen- hengende stykke papir, som er brettet både en, to og tre ganger før klippet utformes og klippes utelukkende med saks. Hvert eneste sakseklipp er nøye gjennomtenkt. Den minste feil får konsekvenser for det ferdige resultatet. Det er langsomhetens- og tålmodighetens kunst som krever høy konsentrasjon.

Kjennetegnende for klippene er at de fremstår som meget detaljerte arabesker, bestående av symboler, menneskeskikkelser, fauna, flora og geometriske former. Formatene er uvanlig store og detaljerte og kan karakteriseres som bilde- og mønsterklipp.

Kunstneren

Kontakt

Email: contact@papercutdesign.no
Tlf: +47 41 22 43 40

Post

Bit Papercut AS
Osloveien 23,
7018 Trondheim